NDW use cases tonen toepasbaarheid mobiele telefoniedata aan

Vijf jaar geleden had nog bijna niemand van GSM- of Mobiele telefoniedata gehoord. Inmiddels is deze databron een zeer waardevolle aanvulling geworden op het reeds beschikbare assortiment aan mobiliteitsdata zo blijkt ook uit de resultaten van de NDW-pilots.

Begin dit jaar voerden DAT.Mobility en Mezuro, van een aanbesteding met negen use cases, acht pilots uit voor regionale partners van het NDW. Daaruit concludeert het NDW dat mobiele telefoniedata in veel situaties waardevolle informatie levert voor verkeersanalyses en beleidsonderzoek. De databron biedt op tactisch- en strategisch niveau uitgebreid en efficiënt inzicht in historische en actuele herkomst- en bestemmingsanalyses. Een belangrijke voordeel is dat deze grootschalige bron nu per uur van de dag, 365 dagen per jaar beschikbaar is, wat met traditionele technieken onmogelijk is. De data geven daarmee een grote kwaliteitsimpuls aan verkeersmodellen en maken grootschalige monitoring, evaluatie en gericht mobiliteitsmanagement een stuk eenvoudiger. Sinds het afronden van de pilots in de zomer van dit jaar zijn al weer diverse verbeterstappen gezet. Op 23 november aanstaande presenteert DAT.Mobility tijdens het CVS congres in Amersfoort de laatste stand van zaken over dit onderwerp!

Voor het gehele NDW artikel, klik op de knop hieronder